Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 - 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 - 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Torunns grove rundstykker med bygg og havre

Torunns grove rundstykker er en av de mest populære oppskriftene våre. Her er en variant hvor vi har byttet den sammalte hveten med byggmel og havregryn.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Ha byggmel og havregryn sammen med vannet i en bakebolle og bland sammen. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter.
  • Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene i bakebollen. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.

    Synes du deigen er for tørr?
    Elt inn 1/2 – 1 dl ekstra på slutten av eltetiden.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 30 minutter.

  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

  • Dekk rundstykkene med klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  • Pensle dem lett med sammenvispet egg og dryss havregryn på.

  • Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

>> Prøv også den originale oppskriften på Torunns grove rundstykker, eller våre supergode havrerundstykker.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
119 stemmer