Torunns grove rundstykker med bygg og havre
Torunns grove rundstykker er en av de mest populære oppskriftene våre. Her er en variant hvor vi har byttet den sammalte hveten med byggmel og havregryn.
Ingredienser
Bløtlegging:
150 g byggmel
150 g havregryn, lettkokte
4 dl vann
Hoveddeig:
300 g siktet hvetemel
1 ts salt
2 ts sukker
3 ss olje
1 pk gjær
egg til pensling
havregryn til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegging: Ha byggmel og havregryn sammen med vannet i en bakebolle og bland sammen. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter.
-
Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene i bakebollen. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.
Synes du deigen er for tørr?
Elt inn 1/2 – 1 dl ekstra på slutten av eltetiden. -
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 30 minutter.
-
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
-
Dekk rundstykkene med klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
-
Pensle dem lett med sammenvispet egg og dryss havregryn på.
-
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
>> Prøv også den originale oppskriften på Torunns grove rundstykker, eller våre supergode havrerundstykker.