Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

7 brødgaver – og tips til lekker innpakning

Her er 7 brødgaver som er supre å gi bort. Alle har en unik innpakning, som passer den heldige mottakeren helt perfekt.
Skriv ut

Brødgaver er gaver som er bakt med omhu, både for hjertet og for øynene.

 

– Lekker innpakning er det første man ser når man får en gave. Det er lite som skal til for å gjøre det lille ekstra. Jeg har tenkt nøye gjennom hvem som får brødet, om det er typen, svigermor eller den gravide venninnen, sier Anette Fjelleng Hansen. Hun er  matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig for foto i MatPrat.

 

Anette er minst like opptatt av innpakning og dekor, som selve gaven. Med silkepapir, linklede, grønne kvister og julepynt tryller hun frem lekker innpakning av brød og boller.

 

– Til kjekkasen, som får et røft og tøft, rustikt, sprøtt surdeigsbrød, har jeg valgt en sort eske, som gir et stramt og maskulint preg. I den andre enden av skalaen har jeg pakket inn to baguetter til svigermor i beige linduk med blondebånd og kvister, sier hun.

 

Brødgaver bakt med kjærlighet

 

Når vi får en gave som andre har laget, så gjør det noe med oss.

– Brød er en ypperlig gave. Finnes det noe hyggeligere enn å våkne en travel hverdag og finne et brød utenfor døren? Alle liker brød. Tanken om at noen har brukt tid på å bake noe til deg, er rørende for de fleste. Brød og bakst er en gave bakt med kjærlighet, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Sammen med Anette har hun har valgt ut syv ulike brød og bakverk som passer godt til de heldige mottakerne, enten det er til den travle venninnen, den som trenger en oppmuntring eller den som gleder seg veldig til jul.

 

– Du kan bake brødet rett før du skal gi det bort eller i god tid i forkant. Da kan du fryse det ned og tine det før du pakker det inn til julepresang. Om du ikke har tid eller lyst til å bake selv, er det selvsagt lov med brødgaver fra ditt lokale bakeri. Med Anettes nydelige innpakning, blir brødgaven fort en snakkis i lunsjen eller en hit på Instagram. Dette er noe som den heldige mottakeren sent vil glemme, forteller Torunn.

 

O brød med din glede

Brødgave til mannen: Surdeigsbrød

Til typen: Røft, rustikk og sprøtt surdeigsbrød i sort eske med sort silkepapir og dekorativ julepynt.

Brødgave til den gravide: rugbrød

Til den gravide: Rugbrød med masse fiber og næring med et linhåndkle brettet som et bredt bånd på midten, med kvist, naturtråd og lekker julepynt.

Brødgave til svigermor: Baguetter

Til svigermor: Luftige franske baguetter med hvit linduk med blondebånd og kvister.

Til vertinnen/venninnen: Saftig loff bakt i terrakottapotte med rødt silkebånd, julepynt og merkelapp.

Til den som elsker jul: Klassisk julebrød i beige silkepapir, grønt velurbånd og gullfarget julepynt.

Til den som bare tenker på andre og glemmer seg selv i juleforberedelsene: Energirik og fruktig myslirundstykke med brunost i liten gavepose med juletrykk.

Til den gode nabofamilien du setter pris på: Søte kanelknuter på fat med cellofan, rødt silkebånd og eukalyptuskvister.

 

> Se tips til flere bakte julegaver.

 

Denne saken er laget i samarbeid med MatPrat.