Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bakte julegaver

Om du vil gi noe forseggjort eller bare trenger en rask og fin julegave – her er 16 tips til julegaver til å spise opp.
Skriv ut

Alle blir glade for smakfulle gaver bakt med kjærlighet. Her finner du julegaver for enhver smak, og som gjerne kan bakes på juleverksted

 

Til brødelskeren

>> Les også: 7 brødgaver – og tips til lekker innpakning.

 

Ferskt, godt brød er en glimrende julegave som alle setter pris på. Du kan enten ha gavebrødet klart i fryseren, tine det opp og pakke det pent inn, eller du kan bake brødgaven rett før du skal gi den bort. Brødgaver er fine å pakke inn i cellofan eller stoff med fint gavebånd rundt. 

 

Om du vil bake noe helt enkelt og skikkelig godt er raskt julebrød godt alternativ. Hjerteformet brød er også en sikker vinner til en du er glad i. Av brødgaver som krever litt tid og ferdigheter anbefaler vi saftige surdeigsbrød, som holder seg godt og er nydelige til julefrokosten.

 

Enkle og fine vennegaver

Hjemmelaget granola smaker himmelsk og tar frokosten til nye høyder. Smaksett granolaen med julekrydder og ha i et syltetøyglass med rødt silkebånd rundt, så har du en nydelig julegave i boks. Eller hva med søte og seige kokosmakroner i en julepyntet eske? En morsom vri på julegaven er å fylle et glass med alle ingrediensene utenom væsken til en knekkebrødblanding, og legge ved oppskriften med fremgangsmåten. 

 

Knask som julegaver

Oppskrift på punsjeboller i samarbeid med MatPrat finner du her.

Det skal godt gjøres å spise bare én risbolle – derfor blir du raskt populær med denne spiselige julegaven. Trestammer, punsjeboller og pepperkakekonfekt slår to fluer i en smekk – de er både luksuriøse gaver og perfekt gjenbruk av julekakene. 

 

Bak med barna

 

De fleste barn elsker å gi bort noe de har laget selv. Å bake og pakke inn julegaver er i tillegg en hyggelig førjulsaktivitet sammen med barna. 

 

Byggcookiesbarnas konfekt og kokosmakroner er enkle og gode oppskrifter som barna fint kan være med på å bake. Konfekt kan pakkes i poser med sløyfe rundt eller i en hjemmelaget konfekteske. Pepperkaker og kakemenn er også en sikker vinner hos barna, festlige å lage og pynte. La til slutt barna leke seg med innpakningen.

 

Hvordan pakke inn bakte julegaver?

 

Barn som pakker inn kokosmakroner som julegaver

 

Her kan dere være så kreative som dere bare vil. Bruk fantasien og stæsj opp med fint silke- og gavepapir, bånd og glitter. Gjenbrukte melke- og eggekartonger, syltetøyglass og hermetikkbokser blir raskt til fin gaveinnpakning når de er pyntet med filt i julefarger og silkebånd. Det samme gjelder andre esker i papir eller papp i ulike størrelser. Dere kan også fylle opp fine, kjøpte kakebokser og kurver med de hjemmebakte gavene.

 

Brødgaver bør bakes rett før de skal gis bort, eventuelt fryses ned og tines før de havner under juletreet. Kjeks og julekaker holder seg godt i en tett beholder i en måneds tid og kan dermed gjerne bakes i god tid før jul.

 

 

Sist oppdatert: 15. november 2022