Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Loff

Myk og luftig loff bakt på kun hvetemel, smør, gjær, melk og salt. Det smaker godt med pålegg, eller som tilbehør til supper eller annen mat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, melk og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes smøret. Deigen er ferdig eltet når den er smidig, smøret er eltet inn og den slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og form den til to avlange brød. Plasser brødene på stekebrett dekket med bakepapir eller i smurte brødformer.
  • Etterhev brødene i 15 minutter, før du pensler med sammenvispet egg.
  • Brødene stekes midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter.

>> Sjekk også ut vår smørloff eller fine hvetebrød – heves over natten og blir skikkelig luftige og fine. 

 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
233 stemmer