Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Myslirundstykker

Myslirundstykker er saftige og smakfulle med havregryn, grov hvete, gresskarkjerner og tørket frukt. Smaker godt med ost i matpakken eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til 37°C, og spar 1/2 dl av det til senere. Smuldre gjæren i vannet.
  • Ha mel, havregryn, gresskarkjerner, salt, svisker og aprikoser i en bakebolle. Bland inn den lukne gjærblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Mot slutten av eltetiden tilsetter du det siste vannet litt etter litt. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca. 15 minutter).  
  • Dekk med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i tre like store emner som du former til runde boller. Del hver bolle i fire like deler som du triller til rundstykker.
  • Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner. Sett dem på en stekeplate med bakepapir og hev til dobbel størrelse.
  • Stek myslirundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Prøv også grove myslirundstykker for en enda grovere bakst. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer