Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25 boller

Kanelknuter

Kanelknuter hyggelig til kaffen og ypperlig som turmat når du trenger et piff mot toppen!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og alt smøret til senere i elteprosessen.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett smør i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka 1 time.
  • Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker, kanel og maizena.
    Maizena bidrar til at fyllet holder seg litt fastere og ikke flyter ut av bollene.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser med deig på tvers. Tvinn eller knyt hver remse til en knute. Snurr remsen tre ganger rundt samlede fingre på den ene hånden din (i midten, overfor og nedenfor). Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden av ringen. Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
12 stemmer