Dette er Matkornpartnerskapet
Det er etterspørsel etter mer råvarer av korn og proteinvekster som vi kan produsere i Norge. Importen er økende innenfor de ulike produktkategoriene. Kunnskapsutviklingen innen planteforedling, agronomi og prosessteknologi har de siste 10 årene bidratt til langt bedre verktøy for å øke bruken av norske råvarer.
Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein skal øke bruken av norsk matkorn og planteprotein til mat. Partnerskapet er et forpliktende samarbeid mellom alle aktører i verdikjeden og ble opprettet sommeren 2021. Hensikten er å styrke samspillet, innsatsen og kompetansen for innovasjons- og FoU-arbeid for norsk matkorn og planteproteiner til mat.
Matkornpartnerskapets mål og visjoner
Partnerskapet har satt som visjon at råvarer av korn og proteinvekster som i dag importeres og som kan produseres i Norge, produseres i Norge. Partnerskapet har følgende ambisjoner:
- Øke produktutvikling på norske råvarer gjennom samarbeid i hele verdikjeden om innovasjons- og FoU-arbeid.
- 90 prosent norskandel i matkornet i 2030.
- Gjøre havregryna norske.