Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

God glutenfri bakst

Syns du det er vanskelig å finne gode oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker? Her har vi samlet 5 gode oppskrifter du kan prøve!
Skriv ut

Glutenfri mat har lenge vært en trend i hele landet, men det er først og fremst de med cøliaki og glutenintoleranse som har behov for glutenfri mat.

 

>> Glutensensitivitet – fakta, hype eller noe midt i mellom?

 

Å bake glutenfritt krever egne glutenfrie melblandinger eller andre typer mel, som for eksempel havremel, jyttemel eller bokhvetemel. Glutenfrie havregryn er smart å tilsette for å gjøre baksten grovere og gir baksten ekstra god smak!

 

Glutenfri bakst høres kanskje vanskelig ut, men her har vi samlet fem gode og sunne oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker som det er enkelt å lykkes med. 

 

5 gode oppskrifter på glutenfri bakst

1. Flerkornbrød

Smaksrikt flerkornsbrød

Et smaksrikt flerkornbrød med god holdbarhet. Topp det med gresskarkjerner, solsikkekjerner og havregryn for ekstra god smak. Dette brødet bør stå natten over for å sette seg, så planlegg litt i forveien og stek det kvelden før du nyter en deilig frokost eller lunsj. 

 

>> Slik lager du et smakfullt flerkornbrød

 

2. Eplerundstykker

Saftige eplerundstykker

Har du epler liggende til overs? Lag saftige rundstykker med frisk smak av eple! Spis de mens de er nystekte med godt pålegg eller server til helgefrokosten. Eplerundstykker er også fine å ha i matpakken.

 

>> Oppskrift på eplerunstykker.

 

3. Gulrotbrød 

Gulrotbrød

Tilsett revet gulrot sammen med grov glutenfri melblanding og havregryn for en litt søtere smak på grovbrødet. Grønnsaker i brødet gjør det i tillegg enda mer næringsrikt.

 

>> Prøv vårt glutenfrie gulrotbrød.

 

4. Havrebrød

Små, grove havrebrød

Havre er naturlig glutenfritt, så det egner seg godt i glutenfri bakst. Lag grovt havrebrød i små brødformer, så kan du enkelt fryse ned det du ikke skal spise med en gang. Det er jo alltid kjekt å ha ferskt brød lett tilgjengelig. 

 

>> Se fremgangsmåte på havrebrød her. 

 

5. Rundt havrebrød

Rundt havrebrød som er enkelt å lage.

Det er artig å variere på formen på brødene, de må jo ikke alltid være rektangulære. Rundt havrebrød lages enkelt av en grov glutenfri melblanding og havregryn. Lag enten 2 store eller 3 mindre brød. 

 

>> Les hele oppskriften her.

 

Trenger du inspirasjon til digg pålegg på brødet? Sjekk ut hvordan du enkelt kan lage nøttepålegg, rødbetehummus eller grønn pesto