Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Glutenfritt flerkornbrød

Et glutenfritt flerkornbrød med mye smak som holder deg mett lenge. Dette passer ypperlig i matpakken!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup, og rør til at er løst opp.
  • Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en glatt og ganske løs deig.
  • Ha brøddeigen i en smurt brødform (1,5 liter). Drysser over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner. 
  • Dekk formen med plast eller et klede, og la brødet heve til det når kanten av formen, 1-2 timer. 
  • Stek brødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 75 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
  • Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle. Du bør helst la brødet stå til neste dag før du skjærer i det. 

Oppskrift på vanlig, grovt flerkornbrød finner du her.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer