Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Glutenfrie eplerundstykker

Glutenfrie eplerundstykker passer godt for deg med cøliaki eller glutenallergi. De bakes med revet eple, Fiber Husk, gulost, glutenfrie havregryn, kardemomme, glutenfri melblanding og jyttemel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melk til den er fingervarm, ca. 37°C og smuldre i gjæren. Rør inn Fiber Husk, egg, revet eple og ost. Tilsett havregryn, grovt og lyst glutenfritt mel, jyttemel, bakepulver, salt og kardemomme. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Rør til slutt inn oljen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ha litt glutenfritt mel og havregryn på benken før deigen tas ut på bordet og elt lett sammen. Rull deigen til en tykk pølse som du deler på midten. Del deretter hver del i to, og disse delene i fire like store deler igjen, slik at du får 16 like store emner.
  • Trill emnene til rundstykker og legg dem på stekeplate med bakepapir. Bruk eventuelt litt olje på hendene når du triller. Dekk med plast eller et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
  • Pensle med vann og strø over havregryn eller frø. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
33 stemmer