Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Glutenfritt havrebrød

Glutenfritt havrebrød smaker kjempegodt for deg med cøliaki og glutenallergi, og har nøtteaktig smak av havre. De bakes i små former, som lett fryses ned.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i fingervarmt vann i en bakebolle, tilsett sirup og olje, og rør til alt er løst opp.
  • Tilsett de tørre ingrediensene. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin til den har fått deigkonsistens.
  • Fordel deigen i to smurte brødformer (1 liter). Dekk formene med plast, og la deigen heve i 20 minutter. Pensle med vann og dryss over havregryn.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Plasser brødene på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek brødene i ca. 60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
  • Pakk brødene inn i et rent kjøkkenhåndkle. De blir best om de får stå til neste dag før du skjærer i dem. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer