Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød

Havrebrød uten gluten

Et grovt og godt glutenfritt brød med smak av havre som er enkelt å lage.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Varm vann og olje til 37 °C, og hell væsken over i en bakebolle.
  • Rør ut gjæren i væsken, og tilsett resten av ingrediensen. Rør sammen til en jevn, men løs deig.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord (husk å bruke glutenfritt mel). Elt deigen lett sammen og del den i 2 eller 3 like store emner, og form de til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk brødene med plast eller klede, og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også våre saftige glutenfrie eplerundstykker

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
145 stemmer