Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød

Havrebrød uten gluten

Et grovt og godt glutenfritt brød med smak av havre som er enkelt å lage.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Varm vann og olje til 37 °C, og hell væsken over i en bakebolle.
  • Rør ut gjæren i væsken, og tilsett resten av ingrediensen. Rør sammen til en jevn, men løs deig.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord (husk å bruke glutenfritt mel). Elt deigen lett sammen og del den i 2 eller 3 like store emner, og form de til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk brødene med plast eller klede, og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også våre saftige glutenfrie eplerundstykker

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer