Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ost til å smelte av

Smeltet ost forvandler brødrester til fest. Her er våre beste oppskrifter på deilige osteretter.
Skriv ut

Her er noe for ethvert humør. Vil du ha litt eller mye? Du lager rettene med enkle grep og gjør de ekstra gode med smeltet ost som varmer hjertet. Inspirasjonen kommer fra Europas matkjøkken som gir vann i munnen.

 

La oss starte med en av de beste – og den mektigste: ostefondue. Dette er den sveitsiske nasjonalretten, som sveitserne selv gjerne drikker varm te til.

Kanskje du heller er i humør til noe herlig fransk? Her er en rykende varm løksuppe med ristet brød. Brødet blir ekstra godt med litt lunt smør på toppen.

Om vi holder oss til det franske kjøkken, byr vi gjerne på to oppskrifter med brødpizza. Her kan du bruke så mye smeltet ost som hjertet begjærer! 

 

Pizza er opprinnelig italiensk, men akkurat denne varianten er en rett mange kjenner fra Provence. Først ut en klassisk brødpizza med ost og tomat.Fransk pizza

Og så en litt grønnere sort (eller er den blå?) med blåmuggost og grønnkål.

Her kommer en ekte italiener. Visste du at de fleste pizzaene fra Italia er uten kjøtt?

 

Denne oppskriften på grillet vegetarpizza er snadder, uansett om du er i humør til å synge som Pavarotti eller å slenge deg i sofaen med et glass rødt.

Grillet vegetarpizza med sjampinjong, tomat og rødløk

Vi håper du har latt deg inspirere til å bli kvitt brødrestene! Husk at gårsdagens brød kan smake like godt i flere av disse rettene. Her kan du lese gode tips for å redusere matsvinn av brød.