Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Ostefondue

Ostefondue tar smeltet ost til et helt nytt nivå! Dette er en rett som gjerne settes i retrokategorien, men det betyr bare at det er en rett som har holdt seg i mange år. Og det med rette!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Skjær opp brødet i passende brødterninger. Terninger på i underkant av 5X5 cm har en fin størrelse for å bli dyppet i ostefonduen. Ha terningene over i en stor bolle, og bland inn olivenolje.
  • Ha brødterningene over på et stekebrett, og stek dem midt i ovnen i ca ti minutter, til brødterningene er gylne.
  • Riv osten til ostefonduen og bland den sammen.
    Du kan fint lage ostefondue i selve fonduegryten, men det er litt lettere å smelte osten i en tykkbunnet kjele.
  • Varm opp vinen eller eplemosten i en kjele, og tilsett osten litt og litt mens du rører ostefonduen med åttetallsbevegelser. 
  • Rør ut maizena med litt vann og tilsett det i den smeltede osten sammen med sitronsaft. Krydre fonduen med muskat og pepper.
  • Gni innsiden av fonduegryten med hvitløk.
  • Hold fonduen varm over en rechaud (en varmer) eller et telys mens det dyppes brødterninger i den herlige ostefonduen.
    Server spekemat, sylteagurker og små stekte sjampinjonger ved siden av ostefonduen. Nyt et deilig måltid!

Glad i smeltet ost? Prøv også brødpizza med tomat eller brødpizza med blåmuggost

 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

0 / 5