Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Ostefondue

Ostefondue tar smeltet ost til et helt nytt nivå! Dette er en rett som gjerne settes i retrokategorien, men det betyr bare at det er en rett som har holdt seg i mange år. Og det med rette!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Skjær opp brødet i passende brødterninger. Terninger på i underkant av 5X5 cm har en fin størrelse for å bli dyppet i ostefonduen. Ha terningene over i en stor bolle, og bland inn olivenolje.
  • Ha brødterningene over på et stekebrett, og stek dem midt i ovnen i ca ti minutter, til brødterningene er gylne.
  • Riv osten til ostefonduen og bland den sammen.
    Du kan fint lage ostefondue i selve fonduegryten, men det er litt lettere å smelte osten i en tykkbunnet kjele.
  • Varm opp vinen eller eplemosten i en kjele, og tilsett osten litt og litt mens du rører ostefonduen med åttetallsbevegelser. 
  • Rør ut maizena med litt vann og tilsett det i den smeltede osten sammen med sitronsaft. Krydre fonduen med muskat og pepper.
  • Gni innsiden av fonduegryten med hvitløk.
  • Hold fonduen varm over en rechaud (en varmer) eller et telys mens det dyppes brødterninger i den herlige ostefonduen.
    Server spekemat, sylteagurker og små stekte sjampinjonger ved siden av ostefonduen. Nyt et deilig måltid!

Glad i smeltet ost? Prøv også brødpizza med tomat eller brødpizza med blåmuggost

 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

0 / 5