Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Løksuppe

Duften av løk, smør og ristet brød. Hva gir det? Lykke og løksuppe! Den franske klassikeren er nydelig på smak, og gir en ekstra piff til noen skiver tørt brød. Voila!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 °C.
  • Kutt løkene i to og deretter i skiver. Finhakk eller riv hvitløksfeddene. Et lite rivjern er perfekt.
  • Varm opp hønsekraft eller kok opp vann og tilsett buljong etter anvisning på pakken.
  • Smelt smøret i en stor kjele og ha i løkskivene og finhakket hvitløk. La dette frese ett par minutter på høy varme, til løken er blitt blank. Tilsett deretter hvetemel og la det steke et lite minutt mens du rører godt.
  • Tilsett kraften og laurbærblad. Har du timian kan du også tilsette litt av dette.
  • Rør godt rundt og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
  • Mens suppen koker, kutt brødet i terninger. Varm opp en stekepanne og brun brødbitene i stekepannen med litt olje.
  • Smak suppen til med salt og pepper, og ha suppen over i porsjonsskåler eller kopper som tåler stekeovn. Ha over de ristede brødterningene, og topp med ost.
  • Sett skålene oppi en ildfast form, eller på et stekebrett. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og la de stå der i ca. 5-10 minutter, til osten er gylden.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
7 stemmer