Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Vegetarpizza på grillen

Med en pizzastein på grillen får du grillet vegetarpizza med deilig sprø bunn. Her er oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Bland sammen crème fraîche, finhakket timian og pepper til en pizzasaus. Kutt sjampinjong i biter, rødløk i båter og cherrytomat i to.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, form den til en rund ball og kjevle den ut på en melet overflate. 
  • Legg deigen på pizzasteinen, og smør på pizzasaus. Dryss på ost og legg på sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Dryss på pinjekjerner og lukk lokket til grillen. 
  • La vegetarpizzaen grille til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Pynt vegetarpizzaen med frisk oregano før servering. 
Denne pizzaen kan også stekes i stekeovn. Sett ovnen på fullt, og stek til pizzaen er gyllen.

Se også:

>> Brødpizza med tomat

>> Grillet pizza med bbq-kylling

>> Samleside: Pizzabunn

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer