
Forbruk av korn til mat i Norge
Nedenfor er figurer med data fra Norske Felleskjøp over forbruket av matkorn i Norge fra 2005/06 til 2019/20.
Figur 1: Andel norsk av matkornforbruket
I kornåret 2019/2020 er det totale matkornforbruket i Norge estimert til 334 000 tonn. Av dette var 45 % norskprodusert. Figur 1 viser at andelen norskprodusert matkorn varierer fra år til år.
Andel korn som kan brukes til mat avhenger av glutenkvaliteten i kornet. Kvaliteten på kornet vil av klimamessige årsaker variere fra år til år.
Figur 2: Forbruk av matkorn i Norge
Figur 2 viser en mer detaljert fordelingen av matkorn til forbruk i Norge. I 2019 var dette 116 327 tonn norskprodusert, 216 223 tonn importert og 135 083 tonn kornekvivalenter importert via RÅK-import (Import av bearbeidede landbruksvarer, for eksempel bakervarer. Dette regnes om til kornekvivalenter).
Forbruket av hvete har i perioden fra 1988 endret seg fra år til år og var 77 kg per person i 2019.
>>Flere tall på kornproduksjonen i Norge.
Sist oppdatert: 13.05.2020.