Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Glutenfri brownies

Brownies

Brownies har seilt opp som den aller mest populære sjokoladekaken de siste årene. Her er oppskriften du lykkes med - og noen deilige og smakfulle variasjoner.

Vi våger påstanden: Alle elsker brownies! Ihvertfall når de er akkurat passe sprø utenpå, akkurat passe seige inni, og fulle av deilig sjokoladesmak. 

 

Vår grunnoppskrift på brownies er blant de mest populære i oppskriftsdatabasen vår, og det skjønner vi godt: Med denne oppskriften lykkes du hver eneste gang:

 

Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brownie
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brownie

Grunnoppskrift brownies

Grunnoppskrift på brownies for den optimale seige, mørke sjokoladekaken! Server brownies med friske bær, til kaffen eller som festkake i bursdag.
slik gjør du
Vis Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt.
  • Fordel røren i en 24-26 cm smurt springform.
  • Stek kaken midt i ovnen på 150-175 °C i 30 minutter. Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt våt og seig.
    Tips: tilsett 3 ts rålakrispulver i røren for en spennende vri på kaken. Server med rips, bringebær eller andre friske bær.

    Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.

Men det er ingen grunn til å stoppe her! Brownies kan varieres i de uendelige. 

 

Har du for eksempel prøvd brownies som bunn på en ostekake? Denne sitronostekaken gir en herlig balanse mellom det søte og det syrlige. 

 

For en skikkelig barnevennlig brownie, anbefaler vi å pøse på med karameller og marshmallows. Eller lage en spesielt uhyggelig spøkelsesbrownie til halloween?

 

Brownies kan også lages på grillen, og de kan enkelt gjøres om til glutenfri brownies.  

 

Og når du er usikker på om du er fysen på brownies eller formkake? Da slår du to fluer i én smekk og lager brownie og blondie

 

God bakst!

Brownies - Flere oppskrifter

Grove brownies

Du tror det ikke før du får se det, sier vi ofte - men noen ganger må du også smake. Grove brownies med fullkornsmel er superduper digge! Litt sunnere, men det kan du ikke merke.
Middels
enkelt

Glutenfri brownies

En saftig og mektig god glutenfri brownies i langpanne som er rask og enkel å lage. Server gjerne sammen med litt vaniljeis.
Middels
enkelt

Sitronostekake

Sitronostekake med bringebær, cottage cheese og browniebunn er en ny og velsmakende variant av ostekaken. Den friske ostekremen og browniebunnen komplimenterer hverandre, og smaker helt nydelig sammen!
Middels
Middels

Brownie og Blondie

Brownie og Blondie er en variant av saftige og seige brownies med både kakao, vanilje og grovhakket mørk og hvit sjokolade i samme kake.
rask
Middels

Brownie på grillen

Brownie på grillen er ekte seige brownies med mørk kakao og vanilje du griller på 20 minutter. En supergod kake som passer til dessert, gjerne servert jordbær og melisdryss på toppen.
rask
Middels

Brownies med karameller og marshmallows

Brownies med karameller og marshmallows er en deilig langpannekake med sjokoladebiter som passer til bursdag og når du trenger en mørk og fristende festkake.
rask
enkelt

Grunnoppskrift brownies

Grunnoppskrift på brownies for den optimale seige, mørke sjokoladekaken! Server brownies med friske bær, til kaffen eller som festkake i bursdag.
rask
enkelt

Browniesspøkelse

En superenkel og skremmende god kake til halloweenfesten - browniesspøkelse tar knapt en time å lage!
rask
enkelt