Sitronostekake
Sitronostekake med bringebær, cottage cheese og browniebunn er en ny og velsmakende variant av ostekaken. Den friske ostekremen og browniebunnen komplimenterer hverandre, og smaker helt nydelig sammen!
Ingredienser
Browniebunn:
200 g usaltet smør
200 g mørk sjokolade (minst 70 % kakaoinnhold)
200 g brunt sukker
60 g kakaopulver
3 egg
1⁄4 ts salt
80 g hvetemel
Ostekrem:
1 pakke sitrongelé
2 dl vann
500 g cottage cheese
200 g mascarpone
120 g melis
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 økologisk sitron
3 dl kremfløte
300 g bringebær
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Browniebunn: Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og kakaopulver, og bland alt sammen. Rør inn egg og salt, og vend til slutt inn hvetemelet.
- Hell blandingen i en smurt langpanne (ca. 28×20 cm). Stek kaken ved 160 °C i ca. 30 minutter, og avkjøl.
- Ostekrem: Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.
- Mos cottage cheese til den er glatt og klumpfri, gjerne med en stavmikser. Bland cottage cheese med mascarpone, melis, vaniljesukker og sitronskall. Rør blandingen inn i geléen.
- Pisk fløten til krem, og vend den inn i osteblandingen. Skjær halvparten av bringebærene i små biter, og bland dem forsiktig i ostekremen. Hell ostekremen over browniebunnen.
- Sett kaken kjølig til den stivner. Pynt kaken med resten av bringebærene.
Oppskriften er laget av Erzsebet Kalmar.