Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Sitronostekake

Sitronostekake med bringebær, cottage cheese og browniebunn er en ny og velsmakende variant av ostekaken. Den friske ostekremen og browniebunnen komplimenterer hverandre, og smaker helt nydelig sammen!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Browniebunn: Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og kakaopulver, og bland alt sammen. Rør inn egg og salt, og vend til slutt inn hvetemelet.
  • Hell blandingen i en smurt langpanne (ca. 28×20 cm). Stek kaken ved 160 °C i ca. 30 minutter, og avkjøl.
  • Ostekrem: Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.
  • Mos cottage cheese til den er glatt og klumpfri, gjerne med en stavmikser. Bland cottage cheese med mascarpone, melis, vaniljesukker og sitronskall. Rør blandingen inn i geléen.
  • Pisk fløten til krem, og vend den inn i osteblandingen. Skjær halvparten av bringebærene i små biter, og bland dem forsiktig i ostekremen. Hell ostekremen over browniebunnen.
  • Sett kaken kjølig til den stivner. Pynt kaken med resten av bringebærene.
    Oppskriften er laget av Erzsebet Kalmar.

     

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer