Glutenfri brownies
En saftig og mektig god glutenfri brownies i langpanne som er rask og enkel å lage. Server gjerne sammen med litt vaniljeis.
Ingredienser
500 g smør
8 egg
700 g sukker
200 g fin kakemiks, glutenfri
2 dl kakao
4 ts vaniljesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele og la det avkjøles litt.
- Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle. Sikt kakemiks blandet med kakao og vaniljesukker over i eggedosisen og vend forsiktig inn.
- Bland i avkjølt, smeltet smør og hell røren i en bakepapirkledd langpanne.
- Stek brownies på nederste rille ved 175 °C i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt rå i midten.
Tips: Smelt 1/2 kokosjokoladeplate (glutenfri) i smøret for ekstra rik sjokoladesmak på kaken.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.
Se alle våre oppskrifter på langpannekake her.