Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Byggbrød – saftige og sunne

Bygg er bærekraftig, gir positive helseeffekter og er blant det beste vi kan produsere i Norge. Her er våre beste byggbrød!

Bygg har mange positive helseeffekter. Kostfiberet betaglukaner hjelper til med å stabilisere blodsukkeret og forebygge flere livsstilsykdommer. I tillegg har bygg den høyeste fiberandelen av alle kornartene. Det bidrar til å holde deg mett lenger, senke kolesterolet, forbedre tarmfunksjonen og gi en mulig forebygging mot enkelte krefttyper.

 

Her er noen oppskrifter på brød med bygg i hovedrollen. 

Byggbrød - Våre beste oppskrifter

Byggbrød

Byggbrød er saftig og rustikt brød av byggmel, hvetemel og sirup. Bygg smaker ekstra godt, og gir et svært holdbart brød som passer til lunsj og i matpakke.
Middels
Middels
Halvgrovt

Ekstra grovt byggbrød

Ekstra grovt byggbrød er bakt med byggmel, linfrø og solsikkekjerner. Passer godt til frokosten eller matpakken, og gir en lang metthetsfølelse.
lang
Middels
Ekstra Grovt

Bakerens byggbrød

Bakerens byggbrød er et sunt og grovt brød med byggryn, hvetekli, hvetemel, kefir og byggmel. Bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av.
lang
vanskelig
Grovt

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter er et sunt og grovt brød. Brødet passer ypperlig til en god ost eller en varm suppe.
Middels
Middels
Grovt

Grovt byggbrød

Grovt byggbrød er saftig og godt i matpakken eller til lunsj. Oppskriften med byggmel, fullkornshvetemel og sirup gir fire brød bakt i langpanne eller treramme.
lang
Middels
Grovt