Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød

Grovt byggbrød

Grovt byggbrød er saftig og godt i matpakken eller til lunsj. Oppskriften med byggmel, fullkornshvetemel og sirup gir fire brød bakt i langpanne eller treramme.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, fordeig: Rør sammen gjær og vann i en bakebolle, og bland inn melet til en jevn blanding. Dekk bollen med plast, og la blandingen stå i romtemperatur til neste dag.

  • Dag 2, hoveddeig: Bland resten av ingrediensene sammen med fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. (Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.)
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ta deigen ut på lett melet bord. Del den i fire like store emner som du former til runde boller. La bollene hvile på bakebordet i 10–20 minutter. 
  • Form bollene til brød og ha dem i en smurt langpanne eller en godt smurt treramme som du plasserer på en stekeplate med bakepapir. Det kan også være lurt å pensle litt olje mellom brødene slik at det blir letter å dele dem fra hverandre etter at de er stekt.
  • Dekk brødene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse.
  • Pensle brødene med vann, sikt litt byggmel på toppen, og snitt brødene med en skarp kniv. 
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen på 220 °C i 35–50 minutter, til de er gyllenbrune. Beregn 10 minutter ekstra om du steker brødene i treramme. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
105 stemmer