Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bakerens byggbrød

Bakerens byggbrød er et sunt og grovt brød med byggryn, hvetekli, hvetemel, kefir og byggmel. Bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, bløtlegging: Kok opp vann, salt og byggrynene og sett det til kjøling. La det stå i kjøleskapet til dagen etter.

  • Fordeig: Bland sammen ingrediensene til fordeigen til en stiv masse (smuldre gjæren direkte i bollen). Sett fordeigen i kjøleskapet til dagen etter.

  • Dag 2, hoveddeig: Ta ut fordeigen og de bløtlagte byggrynene fra kjøleskapet når du starter bakingen, slik at det blir romtemperert.

  • Bland sammen ingrediensene til hoveddeigen i en bakebolle, smuldre gjæren direkte i bollen. Elt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. La hoveddeigen hvile i 3 timer i romtemperatur.
  • Bland inn de bløtlagte byggrynene og den stive fordeigen og 1/2 dl vann. Elt dette sammen til du har fått løst opp den stive fordeigen. Tilsett deretter 1/2 – 1 dl ekstra vann og fortsett eltingen til deigen blir glatt og slipper bollen.
  • Del deigen i to like deler, form emnene til brødfasong – og legg dem i to godt smurte 1,5-litersformer. Hev brødene til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 – 2 timer).
  • Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C.
  • Stek brødene i ca 45 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer