Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter er et sunt og grovt brød. Brødet passer ypperlig til en god ost eller en varm suppe.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, bløtlegging: Kok opp vannet, hell over byggryn i en bakebolle og la stå over natten.
  • Dag 2, hoveddeig: Tilsett mel, sukker, salt, olje og melk i bakebollen med de bløtlagte byggrynene, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du tranebær og hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i to like store emner. Form emnene til brød og legg dem over i to godt smurte 1,5 -liters former eller rett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk brødene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
  • Snitt forsiktig 3 – 4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

     

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme