Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
sukkerbrød kake

Sukkerbrød

Et vellykket sukkerbrød er basisen for mange gode kaker. Her er oppskriften og rådene som gjør at du lykkes.

Det er mange kakebakere som sliter litt med sukkerbrødet. Enten blir det ikke luftig nok, eller så blir det ikke saftig nok – eller så blir det både hardt og tørt (og da har du gjort noe galt, så mye kan vi røpe). 

 

Vår velprøvde oppskrift på sukkerbrød skal være enkel å få til. Du trenger:

 

4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver

 

Fremgangsmåten er heller ikke spesielt komplisert: 

 

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter.
  • Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

De vanligste sukkerbrød-feilene

Men selv med enkel oppskrift og kort ingrediensliste kan det jo gå galt. Her er noen av de vanligste feilene man gjør når man baker sukkerbrød: 

 

1. Du slurver med oppskriften

 

I motsetning til ved annen matlaging, er det viktig å følge oppskriften nøye når du baker kaker. Det straffer seg å ta litt for mye mel eller et egg for lite. 

 

2. Du har det for travelt

 

Hvis du ikke gidder å la eggedosisen bli stiv nok, dropper å sikte melet, eller rører melet hardt inn i eggedosisen fordi du ikke har lyst å bruke tid på å vende den forsiktig inn, så kan du heller ikke forvente et perfekt resultat. Tålmodighet og nøyaktighet er nøkkelen. 

 

3. Du steker kaken for lite

 

En av de vanligste feilene ved steking av sukkerbrød er å steke det for lite. Da faller den sammen, og det dannes et krater i midten. 

 

Tips! Legger du den til kjøling opp ned når den kommer ut av ovnen, vil du få en jevnere kakebunn. Ikke snu den tilbake før den er helt avkjølt. 

 

Nedenfor finner du noen oppskrifter med sukkerbrød fra oppskriftsdatabasen vår. Lykke til med bakingen!

Sukkerbrød - Flere oppskrifter og artikler

Nakenkake

En rustikk vri på bløtkake er nakenkake, hvor sukkerbrød ikke er helt tildekket av krem. Her er en søt, syrlig, myk og sprø nakenkake fylt med marengs, vaniljekrem og norske bær.
lang
Middels

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Dette er en nydelig kremkake med smak av kirsebær, mascarpone og mørk sjokolade. Vaniljefrø og revet sitronskall i sukkerbrødene gjør kakebunnen ekstra god.
Middels
Middels

Marsipankake med pasjonsfruktkrem

Den perfekte kaken til vår- og sommerfesten! Marsipankake med pasjonsfruktkrem laget på mascarpone har en deilig og syrlig smak og er skikkelig saftig.
Middels
Middels

Moderne bløtkake

Her er en bløtkake med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.
Middels
enkelt

Morellkake

Morellkake er en fantastisk bløtkake med kakao, smørkrem, krokan og ferske moreller som passer flott til fest, bursdager eller som kake på koldtbordet.
Middels
Middels

Jordbær- og marsipankake

Jordbær- og marsipankake er en klassisk festkake til bursdag, 17.mai, konfirmasjon og bryllup. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Middels
vanskelig

Kake i rødt, hvitt og blått

Kake i rødt, hvitt og blått, eller flaggkake, er laget av sukkerbrød med blåbær og bringebær. Kaken er fylt og dekket med ostekrem og pyntet med friske bær og sjokolade til 17. mai.
lang
Middels

Jordbærkake med krem

Jordbærkake med mousselinekrem er en festkake som passer til 17.mai, bryllup, morsdag og bursdager med sukkerbrødbunn, eggekrem, pisket krem og friske jordbær.
lang
vanskelig

Bløtkake med multekrem

Bløtkake med multekrem og multer er en herlig festkake til julaften, konfirmasjon eller bursdag. Med friskt multesyltetøy og kremfløte er dette en vinner på kakebordet.
Middels
Middels

Nakenkake med mascarponekrem

Nakenkake med mascarponekrem er en lekker bløtkake med flere lag av mandelbunn, pisket krem og smeltet sjokolade på toppen. Perfekt festkake til bursdag.
Middels
Middels