Nakenkake
En rustikk vri på bløtkake er nakenkake, hvor sukkerbrød ikke er helt tildekket av krem. Her er en søt, syrlig, myk og sprø nakenkake fylt med marengs, vaniljekrem og norske bær.
Ingredienser
Sukkerbrød:
6 stk romtemperete egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
Marengs:
4 stk eggehviter
2 ½ dl sukker
Montering:
6 dl kremfløte
250 g Vaniljekrem
Blåbærsyltetøy
Bringebærsyltetøy
Jordbær
Bringebær
Blåbær
Pikekyss
Spiselige blomster
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sukkerbrød: Forvarm stekeovnen til 160 °C. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, ca. 10 minutter.
- Sikt mel og bakepulver i eggedosisen og vend forsiktig inn med en slikkepott til det er en klumpfri røre. Fordel røren jevnt i en springform, 24 cm, med bakepapir på bunnen.
- Stek kaken på nederste hylle i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Avkjøl sukkerbrødet i formen opp ned på en rist.
- Marengs: Ha eggehviter i ren bakebolle og pisk nesten stiv. Ha i sukkeret og pisk stiv. Fyll en sprøytepose med marengsrøre og lag to sirkler på et bakepapirkledt stekebrett, litt mindre i diameter enn sukkerbrødet. Sprøyte små pikekyss, dråper eller pletter til å pynte kaken.
- Stek marengsbunnene midt i ovn ved 100 °C i ca. 2 timer til de lett løsner fra bakepapiret. Pikekyssene trenger ikke mer enn en time.
- Montering: Visp fløten til krem. Bland ca. 1 dl av kremen sammen med vaniljekremen.
- Smør blåbærsyltetøy på en kakebunn, deretter krem, legg på marengsbunn, smør vaniljekrem og strø over bær.
>> Liker du blåbær i kremkaker, anbefaler vi også vår bløtkake med friske bær.
- Legg andre kakebunn oppå og gjenta forrige trinn, men her med bringebærsyltetøy.
- På siste og øverste kakebunn smøres undersiden med syltetøy. Til slutt dekkes kaken lett med krem øverst og et tynt lag rundt, på en nakenkake skal kakelagene synes. Pyntes med friske bær og blomster.
Oppskriften er laget av Analiza Jenssen, én av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød