Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Kake i rødt, hvitt og blått

Kake i rødt, hvitt og blått, eller flaggkake, er laget av sukkerbrød med blåbær og bringebær. Kaken er fylt og dekket med ostekrem og pyntet med friske bær og sjokolade til 17. mai.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rød bunn: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rør til alle er blandet godt inn. Rør inn bringebærsyltetøy og rød kakefarge. Vend inn melet og resten av de tørre ingrediensene. 
  • Fordel røren i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 150 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.
  • Blå bunn: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rør til alle er blandet godt inn. Rør inn blåbærsyltetøy og blå kakefarge. Vend inn melet og resten av de tørre ingrediensene.
  • Fordel røren i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 150 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.
  • Ostekrem: Bland sammen alle ingrediensene til en myk krem. 
  • Montering: Del den røde kakebunnen i to, og start med å legge en rød bunn nederst. Dekk den med ostekrem og legg på den blå bunnen. Dekk med ostekrem igjen før du legger på den andre røde bunnen. Dekk til slutt hele kaken med ostekrem og pynt med bær og sjokolade.
    Oppskriften er laget av Analiza G. Jenssen

    Andre tips til 17. mai? Sjekk vår guide til 17. maifest med koldbord og kaker

>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer