Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Dette er en nydelig kremkake med smak av kirsebær, mascarpone og mørk sjokolade. Vaniljefrø og revet sitronskall i sukkerbrødene gjør kakebunnen ekstra god.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett vaniljefrø og finrevet sitronskall. Rør forsiktig om.
  • Fordel røren i to 20 cm kakeformer med bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene av formen. Stek ved 180°C i omtrent 40 min. Bruk kakenål for å sjekke om bunnene er ferdig stekt. Avkjøl kakebunnene i formen opp ned på rist.
  • Mascarponekrem: Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang for hånd. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.
    Tips: Lag kremen mens sukkerbrødet stekes og avkjøles.
  • Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott og hakket mørk sjokolade i den andre halvparten av kremen. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.
  • Montering: Del sukkerbrødene i to deler hver. Dynk hver bunn med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter. Gjenta dette to ganger, før du avslutter med den siste bunnen.

  • På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade. Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt.

  • Pynt kaken med rikelig med kirsebær. 

Oppskriften er laget av bakeprofilen @2good2often på Instagram, én av fem finalister i konkurransen bløtkake2017.

 

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød

 

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
41 stemmer