Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 marsipankake
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 marsipankake

Jordbær- og marsipankake

Jordbær- og marsipankake er en klassisk festkake til bursdag, 17.mai, konfirmasjon og bryllup. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bunn: Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i bollen og vend forsiktig inn i eggedosisen. 
  • Hell over i en smurt springform (dekk gjerne bunnen med bakepapir først) og stek på 175 °C i 30–40 minutter.
    Tips! Pass på at du ikke åpner døren til stekeovnen for tidlig, da kan kaken falle sammen.
  • Fyll: Pisk fløten til krem. Rør sammen 6-10 jordbær med 1-2 ss sukker.
  • Montering: Del kakebunnen i tre og ha rørte jordbær på den underste delen. Ha over krem og legg på delte jordbær. Legg på den andre delen av kakebunnen og ha over et nytt lag med rørte bær, krem og delte jordbær. Bruk resten av kremen over og rundt kaken. 
  • Legg et bakepapirark over kaken og legg marsipanlokket over. Skjær en stjerne i midten av kaken, og brett flikene utover. Fjern papiret og pynt med jordbær og pistasjenøtter. 
    Oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer