Bløtkake
Her er en bløtkake med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Fyll:
½ dl appelsinjuice eller melk til dynking
6 dl kremfløte
300 g blåbær- eller bjørnebærsyltetøy
Pynt:
Friske blåbær og bjørnebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Store feiringer krever kaker som innbyr til fest. Denne bløtkaken er en skikkelig festkake - men kledd i en moderne og elegant drakt. Oppskriften er den samme om du heller vil lage en tradisjonell bløtkake og smøre ut kremen også på siden av bløtkaken.
Slik gjør du
- Sukkerbrød til bløtkaken: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
- Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Krem: Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.
- Montering av bløtkaken: Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå. Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.
Skal du lage kake til en festlig anledning? Da anbefaler vi også varmt å lage verdens beste – også kalt Kvæfjordkake – en flott festkake som er forbausende enkel å lage.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød