Bløtkake
Bløtkake med friske bær passer perfekt om sommeren eller til fest. Bruk de bærene du selv liker best, og bruk gjerne flere typer sammen.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Fyll:
½ dl appelsinjuice eller melk til dynking
6 dl kremfløte
300 g blåbær- eller bjørnebærsyltetøy
Pynt:
Friske blåbær og bjørnebær
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
- Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Krem: Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.
- Montering: Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå. Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød