Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Bygg Emmer Havre Hvete Rug Spelt Vis alle

Bakerens byggbrød

Bakerens byggbrød er et sunt og grovt brød med byggryn, hvetekli, hvetemel, kefir og byggmel. Bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av.
lang
vanskelig
Grovt

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter er et sunt og grovt brød. Brødet passer ypperlig til en god ost eller en varm suppe.
Middels
Middels
Grovt

Grovt byggbrød

Grovt byggbrød er saftig og godt i matpakken eller til lunsj. Oppskriften med byggmel, fullkornshvetemel og sirup gir fire brød bakt i langpanne eller treramme.
lang
Middels
Grovt

Byggblomst

Byggblomst er lekre små rundstykker av byggmel, hvetemel, valmuefrø og sesamfrø bakt sammen så de ligner en blomst. Ypperlig å gi bort i gave eller servere til lunsj.
rask
Middels
Halvgrovt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Byggpannekaker

Byggpannekaker er kjempegode og sunne pannekaker med byggmel. Stek dem dagen i forveien, og ta med i matpakken eller som sunn turmat.
Middels
enkelt

Grovbrød med bygg og havre

Grovbrød med bygg og havre er et sunt og kjempegodt brød med sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og fullkornshvetemel. Oppskriften er signert diplombaker Arild Mellemsæther.
Middels
Middels
Grovt

Helkornbrød av bygg

Helkornbrød av bygg, byggmel, hvetemel, kefir og gresskarkjerner er deilig og sunt, middels grovt brød med passe tyggemotstand.
Middels
Middels
Halvgrovt

Byggbagels

Byggbagels er en populær type rundstykker fra Amerika. Bagels med byggmel blir både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.
Middels
Middels
Halvgrovt