Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Barnas syv slag

Hva er vel hyggeligere enn å bake julekaker i førjulstida? Her er forslag til gode og enkle julekaker som er fine å bake sammen med barna.
Skriv ut

Vi har plukket ut syv slag som vi synes fungerer godt når man har mindreårige assistenter på kjøkkenet.

 

Dette er oppskrifter der det er lett å lykkes med små barnehender, med barnevennlig smak og uten kompliserte fremgangsmåter.  

 

 

1. Pepperkaker

 

Pepperkaker er en klassiker når barn skal bake. Å stikke ut pepperkaker med ulike former og pynte de med melis og non stop er en enkel og morsom aktivitet som alle synes er gøy. Juleverksted med pepperkaker har ingen aldersgrense.

 

Hvis man har litt eldre barn: Hva med å bake pepperkakehus? Her er våre beste tips til pepperkakehusbyggingen.

 

>> Oppskrift på pepperkakedeig. 

 

2. Kakemenn

hvite kakemenn med sjokoladeDenne kakemenndeigen består av bare fire ingredienser, så den klarer antagelig barna selv å blande sammen under oppsyn. Oppskriften er stor nok til at man gjerne kan være fire personer som stikker ut kakemenn. 

 

> Verdens enkleste kakemennoppskrift. 

 

3. Kokosmakroner 

 

Kokosmakroner

 

Kokosmakroner er en populær julekake som er lett og rask å lage med eggehvite, sukker og kokosmasse. De er heller ikke vanskelige å forme på kakebrettet for barn utstyrt med hvert sitt sett t-skjeer. I tillegg har de en barnevennlig smak!

 

>> Seige, saftige kokosmakroner

 

4. Brune pinner

brune pinner

En skikkelig god julekake som fint kan bakes med flere. Store barn klarer fint å trille pølsene selv, mens mindre barn kan få mamma eller pappa til å rulle pølse og heller hjelpe til med å trykke ned med fingrene. 

 

>> Enkel og god oppskrift på brune pinner 

 

5. Serinakaker

 

Serinakakene er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat i jula. Disse småkakene egner seg også godt å lage for de barn som klarer å trille kuler av deigen. De aller minste kan utstyres med en gaffel og klemme ned kulene andre har laget. Og så er deigen utrolig god å smugspise på… 

 

>> Våre beste serinakaker 

 

6. Julepakker 

 

Små julekaker med kanel, ingefær og nellik formet som julegaver til jul. Her kan barna slå seg løs med pyntingen med melisglasur og konditorfarge – resultatet blir garantert herlig kreativt uansett om de er gamle nok til å klare å lage ekte julepakker eller ei. 

 

> Se fremgangsmåten for julepakker her.

 

7. Barnas konfektbarnas-konfekt

Barnas konfekt er superenkle å lage og krever ingen steketid. Men du må tåle litt klin og kliss – og overse at det antagelig blir litt svinn underveis i bakingen… 

 

> Smakfull konfekt med havre, kakao og kokos.

 

Alle 7 slag med en deig?

Hvis du har lyst på syv sorter, men synes det blir for tidkrevende og slitsomt å lage mange deiger kan du prøve denne oppskriften hvor man kan bake syv slag av en deig.

 

En deig - 7 slag julekaker

 

Finn flere oppskrifter og inspirasjon på våre julesider Alle kan bake litt til jul.

Les eller skriv kommentarer