Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 30 kaker
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 30 kaker

Serinakaker

Serinakaker er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt og luftig.

  • Tilsett egg, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen.

  • Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær den i små biter, form til kuler og sett dem på bakepapir eller direkte på en smurt stekeplate.

  • Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på finhakkede mandler og perlesukker.

  • Stek serinakakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

  • Avkjøles på rist og oppbevar kakene i tett boks.

Serinakaker er en fin kake å bake sammen med barna, ettersom det er få ingredienser i oppskriften, enkel fremgangsmåte og rask vei til resultatet. Vi anbefaler også brune pinner, kokosmakroner eller havreflarn hvis du skal bake med barn.

 

>> Vi har samlet alle barnevennlige julekakeoppskrifter her: Barnas syv slag

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
110 stemmer