Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor vanskelig er det? Middels

Serinakaker

Serinakaker er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt og luftig.

  • Tilsett egg, vaniljesukker, hjortetakksalt og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen.

  • Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær den i små biter, form til kuler og sett dem på bakepapir eller direkte på en smurt stekeplate.

  • Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på finhakkede mandler og perlesukker.

  • Stek serinakakene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 10 minutter.

  • Avkjøles på rist og oppbevar kakene i tett boks.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer