Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor vanskelig er det? Middels

Serinakaker

Serinakakene er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt og luftig.

  • Tilsett egg, vaniljesukker, hjortetakksalt og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen.

  • Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær den i små biter, form til kuler og sett dem på bakepapir eller direkte på en smurt stekeplate.

  • Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på finhakkede mandler og perlesukker.

  • Stek serinakakene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 10 minutter.

  • Avkjøles på rist og oppbevar kakene i tett boks.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer