Kokosmakroner
Ingredienser
Kokosmakroner er en julekake som ofte har blitt regnet med blant de klassiske syv slag. Men da vi gjorde en spørreundersøkelse om hvilke julekaker som bakes rundt om i landet før jul, var kokosmakroner faktisk bare med på topplisten til de som bor på Vestlandet.
Kokosmakroner er en særlig populær julekake å bake sammen med barna, ettersom den har få ingredienser og er enkel å lykkes med. Her er den klassiske oppskriften på kokosmakroner som skaper en herlig duft av jul i huset.
Slik gjør du
- Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Bland inn sukkeret og kokosmassen.
- Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt i ca. 10 minutter. Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen.
- Dekk en stekeplate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje.
- Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 12 minutter eller til de er lett gyllenbrune.
- Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Her kan du se hvor enkelt det er å lage kokosmakroner:
Eggeplommene du får til overs kan være smart å bruke til for eksempel fattigmann.
Tips! Kokosmakronene kan bli til en skikkelig festdessert om du monterer dem med sjokoladekrem på et kremmerhus av papp. Se oppskrift og fremgangsmåte her.
![](https://media.wpd.digital/brodogkorn/uploads/2020/11/5n35rx5htm-980x660.jpg)
Et kremmerhus av papp, litt sjokoladekrem og noen sukkerkuler gjør de ordinære kokosmakronene til en festdessert.
Er du på jakt etter flere enkle julekaker å bake sammen med barna, anbefaler vi også oppskrift på brune pinner, havreflarn og barnas konfekt.