Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Deilig frokost til farsdagen

Sove lenge, bli vekket av smilende barn og duften av nystekt bakst? Perfekt farsdag.
Skriv ut

Søndag 12. november er det farsdag, og det må selvsagt markeres! Mange feirer dagen ved å lage et fint kort, bake en kake eller servere en deilig frokost på senga.

Vi holder en knapp på sistnevnte – frokost på senga er toppen av nytelse!

 

Nybakt frokost til far
Fine eltefrie rundstykker

For de minste barna kan det være greit med en hjelpende hånd når det skal bakes. Det kan være lurt å blande sammen deig til grytebrød eller rundstykker kvelden i forveien og la den heve over natten. Bare husk å beregne tid til etterheving før du steker baksten.

 

De litt større barna klarer å gjøre mye av bakingen på egenhånd så lenge en voksen er til stede. Bak ut en deig og lag gode hjerterundstykker, eller kanskje brødhjerter er tingen

 

Hvis du ønsker at det skal gå litt kjappere på morgenen, er fine eller grove scones et godt alternativ fordi de har kort hevetid.

Fransk frokost til far

Hva med en fransk vri på farsdagsfrokosten i år med croissanter eller bagetter. Kanskje ikke fullt så næringsrikt som norske grovbrød, men o la la så godt… og det er lov å la seg friste av og til. 

 

 

 

Blir det ikke farsdagsfrokost uten egg? Da anbefaler vi en ny vri på søndagsegget med de franske klassikerne Eggs Benedict og croque madame. Speilegg i brødskiva eller en real blings med speilegg og pølse vil også kunne sette en ekstra spiss på farsdagsfrokosten.

 

Farsdagskake til frokostRullekake med sjokolade, krem, rips og bringebær

 

Som en grand final som seg hør og bør på en farsdag kan dere sammen lage en skikkelig bløtkake, en enkel rullekake med sjokolade, eller hva med en fotballkake til faren som elsker fotball?

 

>> Se alle våre 10 forslag til kaker som skaper fest på farsdagen

 

Det er helt opp til dere å planlegge dagen sammen. Det er heller ingenting i veien for å ta med seg litt god bakst fra bakehyllen i butikken eller ditt lokale bakeri. Vi håper dere lar dere inspirere av oppskriftene, og vil gjerne se hvordan dere feirer dagen. Del bilder med oss på instagram med #brodogkorn og #farsdag.

 

Med ønsker om en herlig farsdag!
Hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn

 

Sist oppdatert: 7. november 2023