Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Deilig frokost til farsdagen

Hva er vel bedre enn å få sove lenge for så å bli vekket til duften av nystekt bakst og smilende barn?
Skriv ut

Søndag 10. november er det farsdag, og det må selvsagt markeres! Mange feirer dagen ved å lage et fint kort, bake en kake eller servere en deilig frokost på senga. Vi holder en knapp på sistnevnte. Frokost på senga er toppen av nytelse.

 

For de minste barna kan det være greit med en hjelpende hånd når det skal bakes. Det kan være lurt å blande sammen deig til grytebrød eller rundstykker kvelden i forveien og la den heve over natten. Bare husk å beregne tid til etterheving før du steker baksten. Hvis du ønsker at det skal gå litt kjappere på morgenen, kan det være greit å gå for scones eller annet bakverk som ikke trenger lang hevetid. Vi har oppskriftene på både fine og grove.

 

De litt større barna klarer å gjøre mye på egenhånd så lenge en voksen er til stede. Bak ut en deig og lag gode hjerterundstykker, eller kanskje brødhjerter er tingen?

 

Ny vri på søndagsegget med speilegg i brødskiva eller en real blings med speilegg og pølse vil også kunne sette en ekstra spiss på farsdagsfrokosten.

 

oppskrift på Sjokoladehjerte

 

Som en grand final som seg hør og bør på en farsdag kan dere sammen lage et knallgodt sjokoladehjerte, en skikkelig bløtkake, en enkel rullekake med sjokolade, eller hva med en bartekake til anledningen?

 

Det er helt opp til dere å planlegge dagen sammen. Vi håper dere lar dere inspirere av oppskriftene, og vil gjerne se hvordan dere feirer dagen. Del bilder med oss på instagram med #brodogkorn.

 

Med ønsker om en herlig farsdag, hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn

Les eller skriv kommentarer