Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

10 kaker som skaper fest på farsdagen

Far fortjener kun det beste! Her har vi samlet 10 gode farsdagskaker som garantert vil glede landets pappaer.
Skriv ut

Gode farsdagskaker varmer pappa-hjertet. I år faller farsdagen på søndag 8. november og alle pappaer fortjener kake på sin hedersdag.

 

Snarveien til suksess er å svinge innom bakeriet for å kjøpe en festkake. 

Vil du helst bake selv, har vi 10 forslag til kaker som vil glede far i huset. Er den laget i samarbeid med husets minste, kan vi nærmeste garantere suksess!

 

>> Her kan du lese våre 5 gode råd for baking med barn

 

1. Fotballbane-kake

Fotballbanekake

 

Denne kaken har alt man kan be om fra gode farsdagskaker: Den er enkel, inneholder sjokolade og er morsom både å pynte og servere. 

 

2. Fyrstekake

Gode farsdagskaker: fyrstekake

 

Fyrstekake er en saftig og velsmakende klassiker som aldri går av moten. Enkel å fryse ned og holder seg lenge til senere anledninger. Kanskje noe å tenke på til bestefar?

 

3. Pavlova med brownie

Stor pavlova med brownie, bær og krem

 

Brownie og pavlova er to av de mest populære kakene vi har. Når du slår de sammen, så garanterer vi en kjempegod kake som pappa blir glad av! Oppskriften finner du her.

 

4. Rugbrødlagkake

rugbrødlagkake

Dette er en festkake bakt på rester av rugbrød. Med silkemyk ostekrem og friske bær garanterer vi god kakesmak på farsdagen. Klikk her for oppskrift.

 

5. Nakenkake med mascarponekrem

Nakenkake

 

Denne vakre bløtkaken imponerer garantert på farsdagen. Med deilig mascarponekrem og smeltet sjokolade på toppen er den en fest for både øyet og magen. 

 

6. Grov gulrotkake

Grov gulrotkake

 

Jammen kjenner vi mange pappaer som ikke får nok av gulrotkake! Grov gulrotkake er saftig og holder seg godt og lenge på kakebordet.

 

7. Sjokoladekake med søtpotetglasur

Gode farsdagskaker: Sjokoladekake med søtpotetglasur

 

Denne sjokoladekaken er særlig spennende fordi glasuren inneholder søtpoteter og bunnen er bakt med fullkornsmel. Sjokoladekaken ser ekstra fin ut hvis du pynter med spiselige blomster og bær.

 

8. Sjokoladehjerte

Sjokoladehjerte

 

Gode farsdagskaker skal både smake godt og se fine ut. Med frisk peppermyntesmak og deilig sjokoladeganache som du kan lage dagen i forveien, tipper vi dette sjokoladehjertet gjør både pappaen og bakeren glad!

 

9. Bartekake

Gode farsdagskaker: Bartekake

 

Har pappaen i huset en flott bart? Da passer denne kule bartekaken perfekt! November er også måneden for å rette oppmerksomhet rundt menns helse, slik at også pappaene blant oss kan leve godt.

 

10. Muffins

Pynting av muffins

 

Muffins gjør at du kan pynte mange små og gode farsdagskaker med bare en oppskrift. Varier pynten med forskjellig kakestrøssel, bær, nonstop og nøtter for forskjellig utseende på muffinsene.

 

Vil du gjøre mer ut av farsdagen?


>> Her kan du lese hvordan du lager en deilig frokost til farsdagen. 

>> Her er oppskrift på farsdagsmiddagen fra MatPrat. En saftig burger med bacon og blåmuggost slår aldri feil.

 

 

Finn mer om samme tema: