Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

10 kaker som skaper fest på farsdagen

Far fortjener kun det beste! Her har vi samlet 10 gode farsdagskaker som garantert vil glede landets pappaer.
Skriv ut

Gode farsdagskaker varmer pappa-hjertet. I år faller farsdagen på søndag 12. november og alle pappaer fortjener kake på sin hedersdag.

 

Snarveien til suksess er å svinge innom bakeriet for å kjøpe en festkake. 

Vil du helst bake selv, har vi 10 forslag til kaker som vil glede far i huset. Er den laget i samarbeid med husets minste, kan vi nærmest garantere suksess!

 

>> Her kan du lese våre 5 gode råd for baking med barn

 

1. Verdens besteverdens beste kvæfjordkake er en selvskreven kake blandt gode farsdagskaker

 

Verdens beste kake til verdens beste pappa. Kombinasjonen sukkerbrød, marengs og søt vaniljekrem gjør kaken både krønsji, myk og seig på samme tid.

 

2. Fotballkake

Denne fotballbane-kaken har alt man kan be om fra gode farsdagskaker: enkel, inneholder sjokolade og er morsom både å pynte og servere.

 

Denne kaken har alt man kan be om fra gode farsdagskaker: Den er enkel, inneholder sjokolade og er morsom både å pynte og servere. Og passer spesielt godt til pappaer som elsker fotball.

 

3. FyrstekakeGode farsdagskaker: fyrstekake

 

Fyrstekake er en saftig og velsmakende klassiker som aldri går av moten. Enkel å fryse ned og holder seg lenge til senere anledninger. Kanskje noe å tenke på til bestefar?

 

4. Pavlova med brownie

Stor pavlova med brownie, bær og krem

 

Brownie og pavlova er to av de mest populære kakene vi har. Når du slår de sammen, så garanterer vi en kjempegod kake som pappa blir glad av! Oppskriften finner du her.

 

4. Rugbrødlagkake

rugbrødlagkake

Dette er en festkake bakt på rester av rugbrød. Med silkemyk ostekrem og friske bær garanterer vi god kakesmak på farsdagen. Klikk her for oppskrift.

 

6. Grov gulrotkakeGulrotkake er en favoritt blant gode farsdagskaker

 

Jammen kjenner vi mange pappaer som ikke får nok av gulrotkake! Grov gulrotkake er saftig og holder seg godt, så han kan få med i matpakken om det blir noe igjen.

 

7. PannekaketårnPannekaketårn med blodappelsinkrem

 

En skikkelig festkake av et pannekaketårn med appelsinkrem. Garantert populær både hos far og de som feirer ham.  

 

8. Rullekake med sjokoladeRullekake med sjokolade, krem, rips og bringebær

 

Denne kaken er enkel og bakes på under halvtimen. Med friske og syrlige bær blir rullekake med sjokolade en skikkelig god kake til å feire farsdag.

 

9. Muffins

Pynting av muffins

 

Muffins gjør at du kan pynte mange små og gode farsdagskaker med bare en oppskrift. Varier pynten med forskjellig kakestrøssel, bær, nonstop og nøtter for forskjellig utseende på muffinsene.

 

10. Bløtkake

bløtkake med friske bær

 

Gode farsdagskaker skal både smake godt og se fine ut. Sukkerbrød med krem og bær smaker fantastisk og kan pyntes akkurat slik du liker. Vi har fylt bløtkaken vår med krem og syltetøy, og pyntet med friske blåbær, bjørnebær og blåbærlyng.

 

Vil du gjøre mer ut av farsdagen?


>> Her kan du lese hvordan du lager en deilig frokost til farsdagen. 

>> Her er oppskrift på farsdagsmiddagen fra MatPrat. En saftig burger med bacon og blåmuggost slår aldri feil.

 

Sist oppdatert: 7. november 2023

Finn mer om samme tema: