Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

7 gode grunner til å spise grøt!

Grøt kan lages og serveres på mange ulike måter, og er et sunt og godt alternativ til frokost, middag og kvelds. 23. oktober feires grøtdagen i Norge.
Skriv ut

Grøt finnes i mange ulike varianter, fra risgrøt til kjøleskapsgrøt, havregrøt og til det siste innen grøtverden, nemlig bakt grøt! Mange spiser grøt til frokost hver dag, og det er ikke uten grunn at de som gjør dette er noen av de største idrettsstjernene vi har her i landet. Men hvorfor er grøt så bra?

 

  1. Det er næringsrikt. Innholdet av næringsstoffer varierer fra kornart til kornart, men generelt kan man si at grøt er en god kilde til vitaminer, mineraler, antioksidanter og langsomme karbohydrater
  2. Det smaker godt! Grøt kan varieres i det uendelige, enten du velger den tradisjonelle havregrøten eller en porsjon kjøleskapsgrøt med eple og tranebær. Noe for enhver smak med andre ord.
  3. Billig. Grøt er rimelig mat som metter lenge. 
  4. Godt for magen. Kostfiber bidrar til at magen og fordøydelsen fungerer godt. Helsedirektoratet anbefaler at man spiser 25–35 gram fiber daglig. 
  5. Enkelt. Noen grøter krever kun at du rører dem sammen, så lager de seg selv over natten. Du kan velge og vrake blant ulike typer grøter, og de fleste variantene er veldig enkle å få til.
  6. Gir et stabilt blodsukker. Fiberrike grøter gir deg lengre metthetsfølelse, noe som bidrar til at du spiser mindre og at blodsukkeret holder seg jevnt.
  7. Bidrar til å senke kolesterolet. Grøt laget med havre eller bygg inneholder betaglukaner som bidrar til å senke kolesterolet i blodet. 

>> Se alle våre oppskrifter på grøt her, inkludert kjøleskapsgrøt.

 

Sist oppdatert: 15.10.21