Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Grøtdagen!

23. oktober er den norske grøtdagen. Grøt har lang tradisjon her i Norge, og selv om vi kanskje ikke spiser grøt hver dag lenger så er grøten trendy som aldri før.
Skriv ut

I anledning grøtdagen har vi samlet oppskriftene på våre favorittgrøter akkurat nå! Listen er tilfeldig, de er alle like gode på hver sin måte.

 

Grøt kan lages og serveres på en rekke måter. Det er så og si bare fantasien som setter grenser. I tillegg er grøt et godt og sunt alternativ til frokost, middag og kvelds. Dessuten er grøt raskt, enkelt og billig. Et herremåltid rett og slett.

 

Feir grøtdagen med en av disse grøtskålene:

 

havregrøt med PLOMMER

Havregrøt med plommer

Havregrøt med plommer er en rask og sunn grøt å lage til frokost eller lunsj. Med havre og plommer både smaker den godt og gjør godt. Og du kan selvfølgelig variere toppingen med det du liker aller best.

 

>> Hvordan lage havregrøt med plommer

 

Kjøleskapsgrøt av Steelcut havre

Kjøleskapsgrøt av steel cut havre

Å lage frokosten klar kvelden før gjør at du kan starte travle dager foran skjema. Kjøleskapsgrøt av steel cut havre gir en litt løsere grøt enn med vanlige havregryn. 

 

>> Hvordan lage kjøleskapsgrøt 

 

 

BYGGRYNSGRØT MED MANDELSMØR

Julegrøt av bygg: Byggrynsgrøt med mandelsmør

Byggrynsgrøt er perfekt grøt. Akkurat passe søt, nydelig på smak, og grov og sunn. Lag denne varianten med mandelsmør og lønnesirup.

 

>> Feir grøtdagen med byggrynsgrøt

 

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Denne bakte grøten er en variant av hverdagsklassikeren, men smaker nesten som gulrotkake. Denne er perfekt for de litt roligere morgenene du vil kose deg litt ekstra – eller som en varm og lun middag.

 

>> Se hvor enkelt du baker grøt

 

fortånnagraut

Julegrøt av bygg: fortånnagraut

Kokken Heidi Bjerkan står bak fortånnagraut – en mektig god grøt som består av både vassgraut og rømmegrøt toppet med godt smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg.

 

>> oppskrift på Heidis fortånnagraut

 

Dagen-derpå-grøt 

Grøt med bacon såkalt "dagen derpå grøt"

En grøt forbeholdt spesielle anledninger, som grøtdagen jo er. Dette er en havregrøt med rugflak og dadler i kokt på øl og toppet med bacon! Nam, søtt og salt slår aldri feil.

 

> Fremgangsmåte for dagen-derpå-grøt

 

Dårlig tid? Det går helt fint å koke grøten dagen før og varme den opp dagen etterpå eller nyte den kald. Og lag gjerne store porsjoner når du først lager grøt.

 

>> Se alle våre oppskrifter på grøt her, inkludert kjøleskapsgrøt.

>> Les også 7 gode grunner til å spise grøt!

 

(Sist oppdatert: 15.10.2021)