Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Valentinsdagen

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, feires den 14. Februar hvert år. Dagen brukes for å markere kjærligheten og romantikken. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller hyggelige måltider sammen.
Skriv ut

Tips! Inviter din kjære med på lunsj i et bakeri for et romantisk avbrekk i hverdagen, bak en slående god kake eller server frokost på senga med nystekte rundstykker.  

 

Bakgrunn:

Det finnes ulike historier for hva som er bakgrunnen for feiringen. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus.

 

Det finnes også flere legender om martyrer ved navnet Valentin. Den mest kjente legenden handler om biskop Valentin som viet soldater i skjul, til tross for at keiser Claudius hadde nektet soldater å gifte seg. Før han ble henrettet forteller legenden at han skrev et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med ”… fra din Valentin.”

 

Disse legendene er høyst usikre, men uansett ble Valentin gjort til helgen og paven erklærte, i år 498, 14. februar som St. Valentins Dag.

 

Sjokoladehjerte

Uansett opphav og bakgrunn for valentines feirer vi i dag med å lage en overraskelse til vår valentine. Enten det er et postkort, et hjertebrød eller en saftig og god sjokoladekake med smak av peppermynte.

 

Med gode ønsker til deg og din hjertes utvalgte. God Valentinesfeiring!

 

Sist oppdatert: 13.02.17