Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Enkle gleder til valentinsdagen

Vi slår et slag for kjøkkenbordsromantikk – den 14. februar feirer vi valentinsdagen med bakst og kjærlighet.
Skriv ut

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, markeres ofte i form av et romantisk postkort, en liten gave eller et hyggelig måltid sammen.

 

Dagen trenger ikke å koste i dyre dommer – ofte er det tiden vi deler som skaper de beste opplevelsene. Under finner du litt om bakgrunnen til valentinsdagen og tips til enkle måltider som smelter hjertet.

 

Bakgrunnen for valentinsdagen

hjerte av brød med grønn pesto på valentinsdagen

Valentinsdagen har flere bakgrunnshistorier. Den kristne feiringen av dagen var opprinnelig en markering til minne om en eller flere tidlige helgener med navnet Valentin eller Valentinus.

 

Det finnes også flere legender om martyrer ved navnet Valentin. Den mest kjente legenden handler om biskop Valentin som viet soldater i skjul, til tross for at keiser Claudius hadde nektet soldater å gifte seg. Før han ble henrettet forteller legenden at han skrev et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin.» Valentin ble senere gjort til helgen og i år 498erklærte paven erklærte at 14. februar var St. Valentins dag.

 

Meny for hverdagsromantikk

En enkel frokost eller en god lunsj sammen gjør alltid susen. Å bake hjertebrød, pyntet surdeigsbrød, brødhjerter eller hjerterundstykker er en hyggelig gest til kjæresten. Fyll på med deilig pålegg og tenn stearinlysene for å skape kjærlig stemning ved kjøkkenbordet.

La deg inspirere av Italia og bak pizza til valentinsdagen

Til middag er brennende kjærlighet midt i blinken. Du kan også se til romantiske Italia og bake en smakfull pizza med skinke, en brødpizza eller gå for hvitløkspasta

Romantiske boller med bringebær til valentinsdagen

For en søt avslutning på valentinsdagen foreslår vi en av våre deilige oppskrifter på vafler. Ønsker du å legge litt mer i desserten vil romantiske hjerteboller eller en hjerteformet sjokoladekake sette prikken over i-en.

 

Tips! Hvis du vil gjøre det superenkelt for deg selv, kan du svinge innom din lokale baker for noen søte godsaker for et romantisk avbrekk i hverdagen.

 

Sist oppdatert: 10.02.23