Bærekraft

Mat basert på korn er blant den mest miljøvennlige maten som finnes! Les om hvorfor du bør spise mer brød og korn om du er opptatt av miljøet. 

Nyheter Korn og mel Kosthold Bærekraft Matpakketips

Hvorfor spise norsk korn?

Korn er en naturlig del av hverdagen vår, enten vi spiser grøt, brødskiver eller pizza. Det har også stor betydning hvor kornet kommer fra.

Redusere matsvinn av brød

Vi som forbrukere kaster mye brød i søpla. Samtidig er det sånn at vi gjerne vil kaste mindre. Så hva kan man gjøre for å redusere matsvinn av brød?

Brød er bærekraftig

Spiser du brød, spiser du miljøvennlig!

Slik får du brødet til å vare lenger

Lurer du på hvordan brødet best skal oppbevares? Da bør du få med deg rådene fra Sofie Østergaard, som nylig tok doktorgrad på emnet.

10 miljøvennlige middager

Miljøvennlige middager basert på korn er godt for kloden, bra for helsa og gir god samvittighet. Her er 10 av våre favoritter.

Folkets beste tips for å redde brødet fra søpla

Vi ba om å få høre hva dere gjør for å unngå å kaste brød i søpla. Og tipsene haglet inn!

Våre beste brødhacks

Slik gjør du gammelt brød digg igjen.

5 deilige toast av brødrester

Toast er virkemiddel nummer 1 når man skal bli kvitt brødrestene. Her er smakfull inspirasjon!