Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Inviter til brødrestefest

Her er menyen du lager når mengden brødrester har hopet seg opp. Fire deilige retter - der alle har brødrester som en viktig ingrediens.
Skriv ut

Brødrester går ofte i søpla i norske hjem. Faktisk kaster hver og en av oss over 9 kilo brød i året. Vi har tidligere skrevet mye om hvordan man reduserer matsvinn av brød – men her er det beste rådet av dem alle: Inviter til brødrestefest!

 

Med denne fireretters menyen slår du to fluer i én smekk: Du blir kvitt brødrester, og du får en hyggelig stund sammen med noen du liker godt.

 

Disse rettene går selvsagt også an å lage med ferskt brød. Oppskriftene er likevel spesielt fine når du har vært smart og enten lagt tørre brødrester i fryseren eller laget brødkrutonger eller brødrasp av dem. Med denne fireretters menyen kan du få tømt lageret av brødrester.

 

Appetittvekker med brødrester

Crostini med ertepuré og parmesan

Crostini av brødrester med ertepuré og parmesan.

Før dere går til bords, kan du servere en liten appetittvekker. Vi foreslår disse herlige crostiniene med ertepuré og parmesan fra vår samarbeidspartner MatPrat. Disse er små delikate munnfuller med sprø bunn og en herlig myk og smakfull ertepuré på toppen.

 

Alternativer: Crostini med sopp, tomatbruschetta og rugbrødchips egner seg også godt som appetittvekkere.

 

Forrett med brødrester

Løksuppe

Løksuppe med gratinert brød på toppen er en deilig forrett.

Til forrett foreslår vi løksuppe, som er en lun og deilig rett. Her er selvsagt brødet og osten på toppen en viktig ingrediens. Suppen kan gjerne lages tidligere på dagen, slik at det bare er gratineringen som gjenstår når gjestene har kommet.

 

Alternativer: Dersom du valgte en annen appetittvekker enn crostinien med ertepuré, kan denne brødsuppen med erter være et godt alternativ til forrett. 

 

Hovedrett med brødrester

Kylling med brødsalat

Stekt kyllingfilet passer godt sammen med en brødsalat basert på sprø krutonger.

Til hovedrett foreslår vi stekt kyllingbryst med følge av en sprø og deilig brødsalat. I tillegg til brødet inneholder denne salaten sjampinjong eller aromasopp, vårløk og stangselleri – som gir en frisk og sprø smak som passer flott sammen med stekt kylling. Vår italienske brødsalat med tomater og mozzarella passer også godt ved siden av kyllingen.

 

Alternativer: Har du mye brødrasp på lager, kan du lage kyllingnuggets med grønn potetsalat til hovedrett i stedet. Eller lag en gresk brødpudding med blant annet bacon, hvitløk og spinat.

 

Dessert med brødrester

Brødpudding med sitronsmør

En brødpudding med vanilje og syrlig sitronsmør passer godt som avslutning på måltidet.

Som dessert anbefaler vi denne deilige brødpuddingen med sitronsmør. Dette er en frisk og syrlig dessert der du kan kvitte deg med syv skiver tørt eller gammelt brød på én gang. Og det beste av alt: Det smaker slett ikke som restemat.

 

Alternativer: Tilslørte bondepiker og iskrem med brødsmuler er to retter der du får bruk for brødrasp du har på lager. Du kan også lage arme riddere – enten med loffskiver eller med grovt brød, avhengig av hva du har på lager.

 

Bon appetitt!

Finn mer om samme tema: