Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød.
Det kan være vanskelig å gjøre sunne matvalg, eksempelvis å vite hvilke brød som er sunnest. Nøkkelhullet er til for å gjøre det enkelt å finne sunnere matvarer i butikken.
Kroppen vår trenger karbohydrater for å fungere. Karbohydrater gir energi og er viktige for hjernen, nervesystemet, muskler og immunforsvaret. Offentlige anbefalinger sier at halvparten av all energi vi trenger bør komme fra langsomme karbohydrater, som stivelse og fiber.
Det beste rådet for et godt og sunt kosthold er å spise variert og med måte. Grove brød og andre grove kornprodukter bør utgjøre en stor andel av kostholdet ditt, fordi de er viktige kilder til mange av de næringsstoffene kroppen trenger.
Ø-merket er forbrukerens garanti for at økologisk mat er økologisk. For at en vare skal kunne bli økologisk, stilles strenge krav til dyrevelferd og miljøstandarder.
Med måltidsrytme mener vi hvor ofte man spiser. Det er viktig for kroppen å få mat flere ganger om dagen. Måltidene er satt sammen av mange ulike matvarer, og det er summen av disse som avgjør om du spiser sunt eller usunt. For å unngå mye småspising, søtsug og store fall i blodsukkeret bør du […]