Kosthold

Opplysningskontoret for brød og korn sin samling av artikler om brød, korn og kosthold. 

Nyheter Korn og mel Kosthold Bærekraft Matpakketips

Brødskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød.

Nøkkelhullet

Det kan være vanskelig å gjøre sunne matvalg, eksempelvis å vite hvilke brød som er sunnest. Nøkkelhullet er til for å gjøre det enkelt å finne sunnere matvarer i butikken.

Karbohydrater

Kroppen vår trenger karbohydrater for å fungere. Karbohydrater gir energi og er viktige for hjernen, nervesystemet, muskler og immunforsvaret. Offentlige anbefalinger sier at halvparten av all energi vi trenger bør komme fra langsomme karbohydrater, som stivelse og fiber.

Gå for grovt!

Det beste rådet for et godt og sunt kosthold er å spise variert og med måte. Grove brød og andre grove kornprodukter bør utgjøre en stor andel av kostholdet ditt, fordi de er viktige kilder til mange av de næringsstoffene kroppen trenger.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Nyt Norge

Hvordan vet du at melet er offisielt norsk? Lagd på norsk korn som er dyrket i Norge og kvernet i en norsk mølle? Da må du se etter NYTNORGE-merket.

Vektkontroll

«En sunn sjel i et sunt legeme» het det ganske enkelt før i tiden.

Ø-merket

Ø-merket er forbrukerens garanti for at økologisk mat er økologisk. For at en vare skal kunne bli økologisk, stilles strenge krav til dyrevelferd og miljøstandarder.

Måltidsrytme

Med måltidsrytme mener vi hvor ofte man spiser. Det er viktig for kroppen å få mat flere ganger om dagen. Måltidene er satt sammen av mange ulike matvarer, og det er summen av disse som avgjør om du spiser sunt eller usunt. For å unngå mye småspising, søtsug og store fall i blodsukkeret bør du […]