Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matkornpartnerskapet

Dette er Matkornpartnerskapet

Kort forklart jobber Matkornpartnerskapet med å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein for norske matfat.

Å bake med norsk mel

Fram til begynnelsen av 1970-tallet importerte Norge all mathveten landet brukte. Iherdig forskningsinnsats på hvetesorter tilpasset norske forhold har ført til en formidabel kvalitetsforbedring.

Matkornpartnerskapets arbeidsstrømmer

Slik jobber Matkornpartnerskapet i ulike arbeidsstrømmer for å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein.

Medlemmer av matkornpartnerskapet

Egil Olsvik (styreleder), Matkornpartnerskapet Amund Dønnum (daglig leder), Matkornpartnerskapet Lise Wirstad Dynna, Norges Bondelag Anton Langeland og Åse Sundvor, Norsk Bonde- og småbrukarlag Terje Sletnes, NHO Mat og Drikke Anne Kjersti Uhlen, NMBU Wendy Waalen, NIBIO Kristin Hollung, NOFIMA Kristin Børresen, Graminor Harald Solberg, Norsk Landbruksrådgivning Ylva Freed, Eurofins Bernt Hoel, Yara Kjetil Randem, Felleskjøpet […]

Europas beste soppresistens i havre

Det siste tiåret har Norge oppnådd den høyeste resistensen mot fusarium i havre i Europa. Graminor bruker nye teknologiske verktøy for mer presis og effektiv sortsutvikling. Det kan vise vei mot målet om 90 prosent norsk matkorn i 2030.