Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Bygg er bærekraftig, gir positive helseeffekter og er blant det beste vi kan produsere i Norge. Her er våre beste byggbrød!
Bygg har mange positive helseeffekter. Kostfiberet betaglukaner hjelper til med å stabilisere blodsukkeret og forebygge flere livsstilsykdommer. I tillegg har bygg den høyeste fiberandelen av alle kornartene. Det bidrar til å holde deg mett lenger, senke kolesterolet, forbedre tarmfunksjonen og gi en mulig forebygging mot enkelte krefttyper.
Her er noen oppskrifter på brød med bygg i hovedrollen.
Byggbrød er saftig og rustikt brød av byggmel, hvetemel og sirup. Bygg smaker ekstra godt, og gir et svært holdbart brød som passer til lunsj og i matpakke.
Bakerens byggbrød er et sunt og grovt brød med byggryn, hvetekli, hvetemel, kefir og byggmel. Bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av.
Grovt byggbrød er saftig og godt i matpakken eller til lunsj. Oppskriften med byggmel, fullkornshvetemel og sirup gir fire brød bakt i langpanne eller treramme.