Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Frokostblanding - granola

Oppskrifter på granola, frokostblanding og mysli

Har du stående et glass hjemmelaget granola eller frokostblanding, har du alltid en sunn og kjapp frokost tilgjengelig.

Her har vi samlet alle våre oppskrifter på granola, frokostblanding og mysli. Men hva er egentlig forskjellen på de tre?

 

Det vi kaller frokostblanding er gjerne et samlebegrep på måltider der korn og melk er hovedingrediensene. Granola og mysli er to typer frokostblandinger, der hovedforskjellen er at granola er bakt i ovnen, gjerne også med noe søtt tilsatt – som oftest honning.

 

En mysli lager man som regel uten å varmebehandle den. Hovedingrediensen er som regel havregryn, og så tilsetter man andre ingredienser etter hva man liker og hva man har tilgjengelig i huset.

 

Sunn og hjemmelaget granola

 

Det er ikke vanskelig å få tak i god granola på butikken. Men lager du den selv, får du full kontroll over ingrediensene og kan lage en skikkelig sunn og hjemmelaget granola.

 

Et fint sted å starte er denne raske, hjemmelagede granolaen, som er herlig sammen med yoghurt eller kefir. Mangler du mandler, solsikkefrø eller gresskarkjerner er ikke det så farlig – du kan enten utelate det eller erstatte med andre nøtter eller frø du har i kjøkkenskapet.

 

Her er en hjemmelaget granola med epler og kanel som har fått følge av appelsin og granateplekjerner til frokosten. En knallstart på dagen!

 

Vil du lage en granola med masse smak, anbefaler vi oppskriften på granola med epler og kanel som i tillegg til havregryn, mandler og frø inneholder eplejuice og tørkede epler.

 

Hjemmelaget mysli

 

Hjemmelaget mysli er enda raskere å lage enn granola, ettersom alt du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene i et tett glass. Her finner du en grunnoppskrift på frokostblanding i to varianter. Denne kan du også variere med andre ingredienser du liker godt eller som du har lett tilgjengelig.

Mysli med sjokolade

Mysli med sjokolade? Hvorfor ikke? Vi har brukt kakaonibs i blandingen, som er knuste kakaobønner – fulle av sunne næringsstoffer. Ingen grunn til å spare denne frokostblandingen til helgefrokosten!

 

Det er enkelt å gjøre mysli mer spennende og variert ved å tilsette tørket frukt og nøtter. Prøv for eksempel denne oppskriften på tropisk mysli, der vi har brukt paranøtter, tørket papaya, ananas eller mango og kokosflak for å få en mer eksotisk smak.

 

Eller hva med mysli med sjokolade? Denne oppskriften er både kjernesunn og supergod med kakaonibs (grovknuste kakaobønner), friske bringebær og nøtter blant ingrediensene.

Granola og frokostblanding - flere oppskrifter

Rask hjemmelaget granola

En rask granola med havregryn som er herlig på yoghurt, kefir eller sammen med fruktsalat.
rask
enkelt

Kornblanding

Kornblanding av det du liker av korn, frø, nøtter og tørket frukt serverer du med melk eller yoghurt og sesongens friske frukt og bær.
rask
enkelt

Frokostblanding

Frokostblanding eller granola lager du selv med havregryn, havrekli, solsikkekjerner, linfrø, hvetekim, tørket frukt eller bær og serverer med yoghurt eller melk.
Middels
enkelt

Granola med epler og kanel

Granola med epler og kanel er smakfull og god frokostblanding med havregryn, mandler og frø som bakes i ovn og oppbevares i tett glass. Bytt til glutenfrie havregryn om du har cøliaki. 
Middels
enkelt

Mysli med sjokolade

Mysli med sjokolade og friske bringebær smaker deilig med melk eller yoghurt til helgefrokosten. Du lager frokostblandingen av havregryn, grove flakes, mørk sjokolade, kakao og hasselnøtter.
rask
enkelt

Tropisk mysli

Tropisk mysli er smaksrik og god med tørkede frukter og nøtter. Den er ypperlig til hverdagsfrokost, og smaker ekstra godt med noen skiver banan på toppen. 
rask
enkelt

Minipannekaker med friske farger

Disse minipannekakene i friske farger skaper fest på frokostbordet! Spis dem med lønnesirup og bær, eller hell melk over og bruk dem som frokostblanding.
rask
Middels

Minipannekaker

Artige minipannekaker som fort vil bli populære til frokost - spesielt hos barna! Bruk de bittesmå pannekakene som frokostblanding med melk og friske bær.
rask
Middels

Blåbærsmoothie med granola

Sjekk den fargen på blåbærsmoothien! Når du bruker blåbær fra frysedisken får du en knæsj drikk med masse smak - og blå tunge. Et dryss granola på toppen gir ekstra krønsj.
rask
enkelt

Smoothie bowl med ristet havregranola

Smoothie bowl med ristet havregranola er et sunt og vakert måltid! Pynt med frisk frukt og bær, for spise med øynene så vel som med kroppen.
rask
enkelt