Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store porsjoner

Rask granola

En rask granola med havregryn som er herlig på yoghurt, kefir eller sammen med fruktsalat.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

En granola skiller seg fra müsli ved at den er varmebehandlet. Om du ønsker ekstra tørr granola, kan du fordele den stekte granolaen på et stekebrett med bakepapir og steke den videre midt i ovnen på 150 °C i 30 minutter.

Slik gjør du

  • Hakk mandlene grovt.
  • Smelt smør og honning på middels temperatur i en stor stekepanne. La det småkoke og tilsett malt kanel. Rør godt med en tresleiv.
  • Tilsett havregryn, frø, kjerner og hakkede mandler. Rør rundt og la dette steke under periodevis omrøring i ti minutter.
  • Ha granolaen over på et bakepapir, og la det avkjøles. Oppbevares i en tett boks.

 

>> Sjekk våre syv gode grunner til å spise mer havre.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer