Rask hjemmelaget granola
En rask granola med havregryn som er herlig på yoghurt, kefir eller sammen med fruktsalat.
Ingredienser
50 gram mandler
50 g smør
1 dl honning
1 ts kanel
200 g havregryn
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
slik gjør du
Vis ingredienser
En granola skiller seg fra müsli ved at den er varmebehandlet. Om du ønsker ekstra tørr granola, kan du fordele den stekte granolaen på et stekebrett med bakepapir og steke den videre midt i ovnen på 150 °C i 30 minutter.
Slik gjør du
- Hakk mandlene grovt.
- Smelt smør og honning på middels temperatur i en stor stekepanne. La det småkoke og tilsett malt kanel. Rør godt med en tresleiv.
- Tilsett havregryn, frø, kjerner og hakkede mandler. Rør rundt og la dette steke under periodevis omrøring i ti minutter.
- Ha granolaen over på et bakepapir, og la det avkjøles. Oppbevares i en tett boks.