Minipannekaker
Artige minipannekaker som fort vil bli populære til frokost - spesielt hos barna! Bruk de bittesmå pannekakene som frokostblanding med melk og friske bær.
Ingredienser
2 egg
2 ½ dl melk
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
50 g smeltet smør
Til servering:
2 ss lønnesirup, sukker eller honning
4 ts smør
eventuelt 4 dl melk (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Visp sammen egg og melk i en bolle.
- Visp inn hvetemel, bakepulver og salt til du har en glatt røre.
- Rør inn smeltet smør. La røren stå og svelle 20-30 minutter.
- Hell røren i en spruteflaske eller bruk en sprøytepose. Har du en gammel dressing- eller ketchupflaske fungerer denne utmerket.
- Stek på middels varme. Lag små pannekaker på størrelse med en mynt. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Stek på andre siden.
- Legg minipannekakene på en rist eller et kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
- Server de nystekte minipannekakene med lønnesirup og en klatt smør, eller hell i litt melk om du ønsker følelsen av å spise frokostblanding.
Kilde: MatPrat