Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Forbruk av korn til mat i Norge

Hvert år produseres det rundt 0,9 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2022/23 ble det brukt 318 00 tonn matkorn hvorav 73 % var produsert i Norge.
Skriv ut

 

Figur 1: Forbruk av matkorn i Norge inkl. import

 

 

Figur 1 viser en detaljert fordeling av matkorn til forbruk i Norge. I 2023 var dette 228 000 tonn norskprodusert, 87 000 tonn importert og 142 000 tonn kornekvivalenter importert via RÅK-import (Import av bearbeidede landbruksvarer, for eksempel bakervarer. Det beregnes hvor mye korn denne importen tilsvarer).

 

Forbruket av mathvete har i perioden fra 2014 gått ned og var 74 kg per person i 2023.

 

>>Flere tall på kornproduksjonen i Norge.

 

Kilde: Felleskjøpet Agri

Sist oppdatert: 8. mai 2024