Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler

Verdens beste vafler – fra Sjømannskirken i København

Vaflene fra Sjømannskirken i København er flere ganger blitt kåret til verdens beste. Når du har smakt dem, forstår du hvorfor.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Er det noe Sjømannskirken virkelig kan, så er det vafler. Og de tar vafler skikkelig på alvor! For dem er ikke bare vafler mat, men også et symbol på den hjertevarmen de ønsker å møte alle mennesker med.

Hver Sjømannskirke har sin egen vaffeloppskrift, og helt siden 2002 har de arrangert uhøytidelige vaffel-verdensmesterskap seg imellom. Hvert år kårer de verdens beste vafler.

Denne vaffeloppskriften fra Sjømannskirken i København vant kåringen i 2008, 2011 og 2012, og er blant de mestvinnende oppskriftene på verdens beste vafler. Prøv den - og du vil ikke bli skuffet!

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
  • Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle. Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
  • I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
    Tips! Du kan erstatte kulturmelken med kefir.
  • Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

PS! Visste du at Sjømannskirken i København sliter ut seks vaffeljern i året? Det må til når man står bak oppskriften på verdens beste vafler. 

 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
1775 stemmer