Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Måltidsrytme

Skriv ut

Med måltidsrytme mener vi hvor ofte man spiser. Det er viktig for kroppen å få mat flere ganger om dagen. Måltidene er satt sammen av mange ulike matvarer, og det er summen av disse som avgjør om du spiser sunt eller usunt. For å unngå mye småspising, søtsug og store fall i blodsukkeret bør du spise måltider med jevne mellomrom. I tillegg til frokost, lunsj, middag og kvelds bør man få inn et par mindre mellommåltider. Spis hver 3 eller 4 time, 4–6 måltider om dagen. Energibehovet varierer med alder, kjønn, kroppens størrelse og grad av fysisk aktivitet.

 

Måltidsrytmen har mye å si for hvordan du har det. Kjenner du deg igjen i en av disse?

blodsukker_tabell

 

Blodsukker

Blodsukker er drivstoff i kroppen, og et mål for mengden glukose i blodet. Når det er en stund siden vi har spist, kan man merke at det er vanskelig å konsentrere seg, man kan bli svimmel eller får vondt i hodet. Dette er et signal på at hjernen ikke har fått den næringen den trenger, og at det er på tide å spise igjen. Det er ikke bare hvor ofte du spiser som påvirker blodsukkeret, men også hva du spiser. Vi ønsker et jevnt blodsukker som holder seg stabilt utover hele dagen. Sukkerholdige produkter, som kjeks og brus, gir deg rask energi. Ulempen er at du raskt kommer tilbake på energinivået du var før du spiste, til og med kanskje til et enda lavere nivå. Grove brød- og kornprodukter er et eksempel på mat som holder oss mette lenge, og som gir hjernen og kroppen den næringen den trenger.

 

 

Sist oppdatert: 16.03.2017